Sport en Familiedag

WAT IS DE FAMILIE SPORTDAG?

Een dag die in zijn geheel in het teken staat van sporten met de Welsh pony, maar ook een dag die uitnodigt tot gemoedelijkheid en gezelligheid met Welsh liefhebbers onder elkaar. Lidmaatschap van het stamboek is gewenst, maar niet vereist.

De Familie Sportdag is een wedstrijd die jaarlijks gehouden wordt op de 1e zaterdag van september. Men kan uitsluitend mee doen met een Welsh geregistreerde pony, in de disciplines dressuur, springen en mennen. Daarnaast zijn er ook diverse andere rubrieken zoals : Bestgaande rijpony, Bixie proeven, Leading Rein, First Ridden en de rubriek Pony versieren. De naam Familie Sportdag geeft al aan dat het een dag is die vooral in het teken staat van sport en gezelligheid voor het hele gezin. Er wordt gereden onder de reglementen van de KNHS.

Er kan ingeschreven worden voor diverse rubrieken , echter maximaal 4 starts per pony. Vanaf L springen maximaal 3 starts per pony. (Bixie, Leading Rein, First Ridden, pony versieren en Bestgaande rubrieken tellen niet mee). Een actueel opgaveformulier met daarin de voorwaarden en rubrieken kunt u vinden op www.NWPCS.nl.

Inschrijfgeld €8.00 per onderdeel voor de volgende rubrieken: dressuur,springen, bestgaande rijpony en men/tuig rubrieken. Voor Bixieproeven, leading rein, first ridden en de rubriek pony versiern zijn de kosten €5.00 per onderdeel.

Inschrijvingen voor combinaties die in aanmerking willen komen voor winstpunten, kunnen zich opgeven via Mijn KNHS. Combinaties die deel willen nemen aan de andere rubrieken kunnen zich inschrijven via het opgaveformulier. Alle combinaties sturen of mailen een kopie van het stamboekbewijs van de pony, het opgaveformulier (mits men zich heeft ingeschreven via Mijn KNHS) met de naam van de deelnemer, ingeschreven rubriek en (voor KNHS leden) het combinatienummer en/of persoonsnummer naar het volgende adres: hyuijin@hotmail.nl, Waalbandijk 115, 6659 KB, t.n.v. Hyui Jin Vervoort. Het inschrijfgeld per ommegaande, onder vermelding van sportdag, volledige naam deelnemer, en ingeschreven rubriek, overmaken op: NL07 RABO 039.3132.005 t.n.v. NWPCS.

Combinaties die met een geldige KNHS startpas deelnemen aan dressuur (2 proeven) en springen (1 parcours) kunnen meedingen naar de titel : Allroundsportpony van de dag. Voor de menners: 2 dressuurproeven en 1 vaardigheidsproef.

Men komt automatisch op onze lijst te staan, u hoeft zich hier dus niet apart voor in te schrijven.

De inschrijving sluit op 20 augustus. Tenzij voor 20 augustus wordt afgemeld, blijft u het inschrijfgeld aan ons verschuldigd . Er wordt gereden onder de reglementen van de afdeling Basis Wedstrijdsport van de KNHS en de aanvullende en uitvoeringsbepalingen die betrekking hebben op het wedstrijdreglement.

FINALE WELSH CUP.

Tevens zal op deze dag de finale van de Welsh Cup worden verreden. Iedereen die zich hiervoor heeft geplaats, wordt automatisch op de startlijst geplaatst. Kan of wil je niet starten ? Meld je dan af voor 20 augustus bij het secretariaat.

SPORT EN FAMILIEDAG 2016

 

 

SPORT- EN FAMILIEDAG 2016

We begonnen de dag met een grijze start. Maar konden de dag gelukkig afluisten met een zon en een aantal schitterende kampioenen.

Drie prachtige allround kampioenen mochten zich opstellen:
Allround Sportpony kleine maat: Rhytmical met Louise van Nes
Allround Sportpony grote maat: Pippin’s Playboy AT met Kimberly Pap
Allround Menpony: Fleur met Klazien Kleermaker