Schermafbeelding 2018-04-11 om 22.13.00

Vacature bestuursfuncties fokkerij en sport

Het NWPCS is op zoek naar twee bestuursleden voor het hoofdbestuur. Beide bestuursleden zijn verantwoordelijk voor het beleid ten aanzien van fokkerij en sport. Het gaat om de volgende vacatures:

  1. Bestuurslid Fokkerij NWR/WPBR en Sport
  2. Bestuurslid Rasfokkerij en Sport

Functieomschrijving

Het hoofdbestuur is collectief verantwoordelijk voor het beleid van het stamboek op het gebied van registratie, organisatie, regelgeving, fokkerij en PR. Beleidsvoorstellen worden aan de ledenraad voorgelegd ter goedkeuring. Daarnaast is het hoofdbestuur verantwoordelijk voor een correcte uitvoering van de ledenraadsbesluiten en bewaakt de afhandeling van de dagelijkse zaken door het stamboekkantoor.

Als bestuurslid Fokkerij NWR/WPBR en Sport en als bestuurslid Rasfokkerij en sport ben je verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling op het gebied van de betreffende fokrichting. Ook de organisatie van keuringen en sportevenementen behoren tot het verantwoordelijkheidsgebied van deze twee functionarissen. Zowel inhoudelijk als uitvoerend worden zij hierin ondersteund door de foktechnische commissie, de rijtechnische commissie, het jurycorps en werkgroepen.

Ieder bestuurslid is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en implementatie van de recent door de ledenraad goedgekeurde bestuursstructuur.

Wie zoeken wij?

Ieder hoofdbestuurslid heeft vanzelfsprekend affiniteit met de Welsh pony. Als bestuurslid fokkerij en sport is bovendien ervaring in één van de genoemde fokrichting een vereiste. De actuele bestuursveranderingen binnen het NWPCS vragen een teamplayer die bereid is zich flexibel op te stellen ten aanzien van de ontwikkelingen binnen het stamboek. Je onderhoudt nauwe banden met de foktechnische commissie, de rijtechnische commissie en het jurycorps. Je bent aanspreekpunt voor de leden en in staat om goed te luisteren naar hun wensen en deze te vertalen naar beleid. Met het stamboekkantoor onderhoud je nauwe contacten en is een hechte samenwerking met de werkgroepen en coördinatoren essentieel.

Functie-eisen

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Bestuurlijke ervaring
  • Toekomstgerichte denker
  • Leidinggevende capaciteiten
  • Goede contactuele eigenschappen
  • Flexibele inzet

Belangstellenden kunnen informatie op vragen bij de voorzitter van het Hoofdbestuur, Piet Peters (p.d.peters@ziggo.nl) of bij de secretaris, Astrid Hoppenbrouwers (astrid@horsesinhands.nl). Solliciteren kan binnen 30 dagen na publicatie op de website bij de voorzitter van de Ledenraad, Bastiaan Meerburg (bgmeerburg@gmail.com)

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *